Nu går det i princip inte in mer i min frys, så nu får kakbaket anstå tills juldagarna är över, och tjocka släkten varit här, och förhoppningsvis ätit ordentligt - och blivit ännu tjockare *hihi*
Sina vuxna barn träffar han bara sporadiskt och nu lär det dröja ett tag till, eftersom de ska på semester till Thailand med sin mamma och hennes nye, välbärgade man
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Dagen till ära serverar jag er ett riktigt bra recept på inkokt lax. 10 svartpepparkorn. 8 kryddpepparkorn. 10 svartpepparkorn 8 kryddpepparkorn 800 g laxfile, utan skinn
Resultatet blir ett saftigt, rustikt och glutenfritt bröd, fyllt med nötter, frön och havregryn. Jag vet inte hur det är för er, men för mig så hamnar mjöl överallt, det blir kladdigt och hela processen känns nervöst med allt som ska stämma med knådning, vätsketemperatur och jäsningstider
Jag gillar också att formbröd ser lite ut som svampar, när de sväller ut över kanterna. Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och en tendens till överdriven självkritik gör att jag inte helt håller med min man), för jag gillar den blå formen jag köpt på Åhléns
Cantadou pepparrot. Mackorna fungerar perfekt till lördagslunch med en öl och snaps, men även som ett matigt tilltugg att bjuda middagsgästerna på i väntan på middagen
Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.