När man har bär i frysen och har lite tid över på helgen då kan man enkelt sylta och safta lite. Jag har inte gjort gelé tidigare så det är blev ett enkelt grundrecept så får jag experimentera lite nästa gång
Så här vackra är mina björnbärsbuskar just nu. Jaa, den här ledigheten har jag fått en hel del gjort vill jag lova… Idag känner jag mig sååå nöjd och belåten då jag har gjort både björnbärssylt, rabarber och vaniljsylt och lingonsylt
När jag växte upp så bodde vi intill ett par där frun i huset gjorde egen flädersaft (ja hon syltar, saftar o bakar det mesta) och den saften är den godaste som finns, den smakar sommar
I helgen fick jag plommon av en kollega. Jag blev väldigt glad för förra året sågade vi ner vårt gamla plommonträd för det var väldigt dålig och sedan planterade vi ett nytt, men det har inte börjat bära frukt ännu
Mina rabarber växer så det knakar. Det gör mig verkligen lycklig för jag ääääälskar rabarber. Syrligt, friskt, gott och gärna tillsammans med något sött
2 dl Nyponmarmelad med inslag av mörkt socker och vanilj. Nu är det säsong för nypon och i år har jag bestämt (igen) att försöka göra något av dem och inte bara äta dem naturella
Skiva gurkan och blanda allt samman i en hink. Täck gurkan med tex en tallrik och placera en tyngd på så att gurkan kommer att täckas av den lag som bildas