Mina favoriter

  • 62 Recept
Mina favoriter

Rönnbärsdricka

ca 4,5 dl Rosaröd rönnbärsdricka med härlig beska – en riktig törstsläckare med smak av vanilj och kanel

Sylta och safta med nya smaker

Sylta och safta med nya smaker. Mat & Dryck. Publicerad 11 augusti 2013 kl. 04. 00. Uppdaterad 13 augusti 2013 kl
Rödvinbärsgelé

Rödvinbärsgelé

När man har bär i frysen och har lite tid över på helgen då kan man enkelt sylta och safta lite. Jag har inte gjort gelé tidigare så det är blev ett enkelt grundrecept så får jag experimentera lite nästa gång
Flädersaft

Flädersaft

När jag växte upp så bodde vi intill ett par där frun i huset gjorde egen flädersaft (ja hon syltar, saftar o bakar det mesta) och den saften är den godaste som finns, den smakar sommar
Plommonmarmelad x2

Plommonmarmelad x2

I helgen fick jag plommon av en kollega. Jag blev väldigt glad för förra året sågade vi ner vårt gamla plommonträd för det var väldigt dålig och sedan planterade vi ett nytt, men det har inte börjat bära frukt ännu
Nyponmarmelad

Nyponmarmelad

2 dl Nyponmarmelad med inslag av mörkt socker och vanilj. Nu är det säsong för nypon och i år har jag bestämt (igen) att försöka göra något av dem och inte bara äta dem naturella
Nypongelé

Nypongelé

2 dl Nypongelé – läckert höstigt orangeröd gelé av färska nypon. Rosenbladsgelén jag gjorde i somras blev en riktig succé här hemma

Örtvinäger eller kryddättika

Lägg kryddorna i flaska, slå över vinäger. Låt det stå och dra 2-3 veckor i ljust, gärna soligt fönster

Vitlöksgurka med paprika

Tvätta och borsta gurkorna väl, skär skivor. Kärna ur paprikorna, dela och strimla. Skala vitlöken och skär i tunna skivor

Likörsyltade hallon

LIKÖRSYLTADE HALLON. Ca 8 dl sylt. 1 l hallon. 1 dl färskpressad apelsinsaft. 3 dl socker. ½ dl apelsinlikör. Rensa och skölj bären

Ett par burkar med inlagt

Det är säsong att göra inläggningar och safta och sylta. Vad gäller sylt har jag inte köpt sylt på flera år utan vi äter bara hemgjord

Inlagd ingefära

Skala och dela den färska ingefäran (lättast med potatisskalare) och koka den mjuk i vatten ca 30 minuter

Bostongurka

Tärna lökarna och paprikorna. Häll över kokande vatten och låt stå i 10 minuter. Häll av vattnet. Tärna Västeråsgurka och äpplet

Myntagurka

Borsta och skölj gurka och skiva den tunt. Tärna färsk ingefära så att du får 2 msk ingefärstärningar. Skölj och torka mynta

Purjolöksmarmelad

Skölj, ansa och hacka purjolöken. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Koka utan lock i ca 45 minuter tills marmeladen blivit lite seg

Dagnys gurka

Skiva gurkan. Skala och skiva löken. Koka alla ingredieser till lagen. Låt svalna. Varva gurka och lök samt rikligt med hackad dill i en kruka

Pickels

1.  Skiva de skalade morötterna tunt. Dela blomkålen i små buketter. Förväll dem i 2-3 minuter i lättsaltat vatten

Inlagd squash

Skiva och kärna ur squashen. Blanda 2 liter vatten med 0,5 dl salt och häll över. Låt stå svalt över en natt

Bästa receptet på skivad ättiksgurka

Skiva gurkan och blanda allt samman i en hink. Täck gurkan med tex en tallrik och placera en tyngd på så att gurkan kommer att täckas av den lag som bildas