Just äggvitor har länge varit ett dåligt samvete. Visst går det bra att slänga ned lite äggvitor i en pannkakssmet, i stället för ett av äggen, men eftersom jag tagit för vana att frysa in mina äggvitor, så krävs det framförhållning för att de skall bli använda
Vik ihop och fäst med en tandpetare eller grillspett. På tal om gäster så blev jag påmind om ett uttryck från min barndom, som jag nästan hade glömt bort (av Kim som är en av mina medtävlande i ÅHK 2011). 4 st stora skivor lövbiff~75 g ölkorv eller liknande, hackad2 små squash, skivade 4 tomater, skivade½ + ½ tsk salt ½ + ½ krm svartpeppar ett par kvistar färsk rosmarin120 g halloumi, riven (jag hade en på 250 g och så stekte jag resten i bitar)Sätt ugnen på 225°
Så här kommer tips på något litet mer. Något litet mer bara. Kanske ligger ni jättebra till med alla bestyr och sover gott, kanske sitter ni i skiten med allt och förhoppningsvis sover gott ändå, kanske sitter ni bredvid en gran sen i ottan med en vakande 4-åring som faksit har hört ett rykte om att jultomten kan komma redan på natten och lägga ett paket under granen
Hittade ett recept på Jennys matblogg på kalljästa frallor. (Jag lät frallorna stå ett längre tag). Köpte det då jag skulle julbaka och blev nog ett paket efter det
Etthetttips är att kika på deras pulverfärger i synnerhet som har ett grymt bra pris. Sara på bloggen Tårttokig tipsade mig om att man kan pensla sockerpasta med en blandning av sirap och sprit för att få den blank
Ett underbart tips på en snabb och enkel rätt, men såååå. Lycka till och låt smaka tillsammans med ett stort kallt glas vatten med is och en skiva citron mums filibaba
Ja och ett nytt litet recept jag "hittade på "för någon helg sen när vi skulle ha nått gott att äta. Skär ned löken och paprikan och lägg det i pannan tillsammans med champinjonerna , och pressa ned vitlöken fräs detta en lite stund
Efter en liten stunds surfande fastnade jag för ett nytt recept från Arla, Rödbetskaka med äpplen. Vispa olja och socker pösigt, rör ner riven rödbeta, tillsätt ett ägg i taget och sist filmjölken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.