1. Börja med att vispa grädden. Smält sedan nougaten i vattenbad. 2. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Skrapa sedan ur vaniljstången och vispa ner fröna i äggsmeten
Underbart god parfait med en tydlig smak av nougat, passar utmärkt att bryta av det söta med bär. Och för dig som inte vet vad parfait är så är den glassliknande efterrätt
Vispa äggulor och florsocker poröst. VIspa grädden hårt. Smält nougaten,. Skrapa ur vaniljstången. Blanda ihop alla ingredienserna (grädden sist) och frys in
Sjud socker och vatten på låg temperatur till det blivit en klar vätska. Sjud ytterligare någon minut. Pressa apelsinerna på saft, spara skalet från en apelsin, försök att få stora skalbitar med så lite vitt som möjligt
Börja med att finriva av skalet från frukterna, lägg i en stor kastrull. Slå på sockret och vattnet och låt sjuda tills allt socker är upplöst dock minst 10 minuter
Värm sockret försiktigt med 1 1/4 dl vatten i en kastrull, rör om tills sockret har löst sig. Koka upp sockerlagen och låt den koka livligt i ca 7 minuter tills temperaturen är 115 grader
Häll sockret i en liten tjockbottnad kastrull och låt det smälta till en ljusbrun, slät sås. Rör om sakta hela tiden och krossa sockerklumparna som bildas med en trä- eller plastsked
Börja med att vispa grädden. Smält sedan nougaten i vattenbad. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Skrapa sedan ur vaniljstången och vispa ner fröna i äggsmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.