1-2 vitlöksklyftor,
presssade eller hackade för mildare smak eller rent av bara i halvor för ännu mildare smak
salt och peppar
Länk till ljuvliga grillade paprikor: http://katinkaskitchen.com/?p=3351
När det sedan är dags att grilla köttet – beräkna ca 45 minuter för en bit på närmare ett kilo – lägger du det på den fina glöden, helst med indirekt värme och lägger på locket. Vänd köttet då och då. Använd gärna en köttermometer för att se till att det blir stekt till perfektion, så det inte blir för genomstekt och torrt. Jag föredrar entrecôten rosa-röd i mitten.
HelstektentrecôteLägg en rejäl klick smör i en stekpanna. I med ganska mycket svartpeppar, vitlöksklyftor, lite torkade kryddor, timjan kanske eller torkad salvia, salt och bryn sen entrecôten i det på alla sidor
Just idag blir det helstektentrecôte, som jag gärna serverar med det underbara smöret på soltorkade tomater och färskpotatis eller ugnsstekt potatis med rosmarin beroende på årstid
1-11/2 kg Entrecôte i bit. 1-11/2 kg Entrecôte i bit. Ett fantastiskt kött om man hittar en bra bit. Jag är lite löjlig när det kommer till fett och senor så synar köttet barnsligt noga innan jag köper
Det är entrecôten med pommes och bearnaisesås. En klassiker. Ett inlägg. Ett hopp om att kunna inspirera till trion kött, sås och potatis utan krav på nymodigheter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.