När omeletten börjat stelna lätt i kanterna men fortfarande är rinnig ovanpå, strö osten över och vik försiktigt ihop omeletten till en halvmåne med en böjlig stekspade
Servera med ett gott bröd och en sallad eller på ett buffébord. Hacka lökenoch fräs den i stekpanna på låg värme, ganska länge och utan att den blir brun
Toppa med fetaost lökoch om du vill dill eller persilja. Häll i grädden och rör i hop med en gaffel. Jag brukar ta en liten stekpanna och låta den stå länge och puttra på låg värme
Peppra, salta och krydda gärna med någon form av vitlök. Garnera med klippta örter och servera till - eller varför inte i, bara lägg i det på slutet precis när den ska serveras - grytor och gratänger, till grillat, potatisgratäng, sallader eller bara till tapas och plockmat
Receptet räcker till fyra portioner men eftersom det blev så gott tog Mannen extra mycket både på tallriken och till matlådan, så i vår familj räckte det till två portioner + en matlåda
Äpple är gott i mat och passar jättebra ihop med curry. Vardag är ju vardag och ibland blir det inte den piffigaste och vackraste maten men den mättar och smakar gott ändå
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gottoch mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.