Mina allra godaste biffar innehåller kalvfond och bostongurka som ger otroligt god smak. Dessutom sköter dom ju sig själva i ugnen medan man vispar ihop såsen och kokar potatis
Det hörs ju att det inte kan bli annat än ruskigt gott redan här, men toppa sedan alltihop medoliver som marinerats i olja, citronskal, vitlök, chilipeppar och ännu mer örter
När omeletten börjat stelna lätt i kanterna men fortfarande är rinnig ovanpå, strö osten över och vik försiktigt ihop omeletten till en halvmåne med en böjlig stekspade
Igår åt vi de här goda köttfärspirogerna till lunch efter att ha kommit hem från vår Helsingforskryssning, vi var båda lite trötta och jag bestämde mig för att göra en liten kylrensning och då blev det de här pirogerna
Ostgratinerad omelettmed kantareller och lök. Vispa ägg och crème fraîche till omelettsmet, smält smör i en stekpanna (som går att använda i ugn) och häll ner smeten
Finhacka lök och vitlök, bryn dem tillsammans med köttfärsen i en stekpanna. Däremot är det inte mammas supergoda recept längre, utan jag har genom åren hittat en egen kombination jag verkligen tycker om
Stekte allt i kokosolja med ett lock på de första minuterna tills det hade stelnat hyfsat, sen tog jag bort locket, strödde över lite färsk timjan och serverade med en mix sallad av olika blad och en tomat
Lök, paprika, tomat och kokt potatis går också bra att använda. Den här morgonen blev det champinjoner och gul lök kryddat med salt och mycket svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.