1 smör
eller olja till formerna1. Värm ugnen till 150. 2. Blanda samtliga ingredienser i en stor skål och rör om ordentligt. 3. Smörj två 1½-liters brödformar och fördela smeten jämnt i dem.4. Grädda i mitten av ugnen i ca 75 minuter. Brödet är färdigt när det släpper i kanterna och genomgräddat. Testa gärna med en baksticka som du sticker in i mitten av brödet. Den ska vara lite smulig och fuktig men inte kladdig. Om brödet får för mycket färg innan det är färdigbakat kan du bara täcka över med lite aluminiumfolie.5. Vänd ut bröden ur formarna och låt svalna under bakduk på galler.TipsDet här brödet blir bara saftigare om det bakas ett par dagar i förväg. Låt bröden svalna ordentligt och förvara i väl tillsluten plastpåse. Russinen kan mycket väl ersättas med torkade aprikoser, torkade fikon eller katrinplommon.
Så är det i princip med alla surdegsbröd och rågbröd. Jag gillar verkligen att baka med surdeg och att processen med matlagning får sträcka sig över flera dagar
Ett mycket enkelt bankat bröd som ger två mindre limpor. För större limpor krävs nog maskin. På kvällen. Blanda ut några flingor jäst i 4dl vatten i en större bunke
Visste ni att den 5 februari är Nutella-dagen. Inte. Om ni nu har missat denna dag hel, så kommer jag till er räddning med en super enkel Nutella Brownie recept som ni kan bjuda familjen på till efterrätt idag
I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i. Så här i vardagsstressen är alltså detta helt perfekt att ha hemma, för man kan enkelt slänga ihop en måltid på en mindre en halvtimme (jag gjorde det igår senast
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Hej på er,. Redan tisdag kväll, dagarna går ju så himla fort. Skoj, snart helg igen. ). Helgerna här hemma, eller söndagen iaf, starta ofta med nybakat bröd till frukost och jag tänkte publicera ett nytt recept på snabb-bakade frallor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.