Blanda tärnat smör med socker, havregryn, vetemjöl och salt hastigt till en smulig deg. Skiva dem och lägg i en smord pajform (smörj med lite av smöret innan du gör smuldegen)
Servera äppelpajenmed vaniljsås, vispad grädde eller glass. Blanda äpplen med socker och kanel och lägg i en smord ugnssäker form (Gillar du kanel så kan du utan problem ta i lite extra
Ingredienser Portioner. 1 sats Fyllning 5 äpplen (fasta, syrliga) 1 dl socker 1 msk kanel Pajdeg 1 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl socker 100 g smör eller margarin Till servering glass eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Servera äppelpajenmed vaniljsås, vispad grädde eller glass. Blanda äpplen med socker och kanel och lägg i en smord ugnssäker form (Gillar du kanel så kan du utan problem ta i lite extra
Blanda äpplena med kanel och sockerblandningen. Serveras direkt med vaniljsås eller vaniljglass. Återigen ingredienser man har hemma i skafferiet - bara att börja baka
Servera äppelpajen ljummen med tex. (Använd elvisp, matberedare eller nyp ihop degen med fingrarna). Det här är en enkel och verkligen supergod äppelpaj som är lätt att göra
Smörj pajformens botten med lite smör, inte mycket alls. Detta är en enkeläppelpaj och kräver inte så mycket jobb eller förarbete, kan du skala och skiva två äpplen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.