Att det sen var ett två-dygns-projekt att få luck-helvetena att passa med nya kyl o frysskåp är en annan historia och många svordomar senare, men nu är dom på plats
Det var första gången jag gjorde den här klassikern men definitivt inte sista. Alltså beslutade jag att göra en helt ny variant som förhoppningsvis kunde falla samtliga i min hårda jury i smaken
-) Jag fortsätter frossa i rabarber och jordgubbar medan de fortfarande finns. Okej de blev inte lika rena som om man skrubbat dem för hand, men vem orkar det när det är kilovis
Jag hann i alla fall få entimmes slappande hemma framför Netflix. Bra är det förstås för att Vincent inte är hemma och kan förstöra alla städning (som han är OS-medaljör i), men dåligt för att väldigt mycket av min barnfria tid går åt till något så fantastiskt tråkigt som städning
Själv funderar jag på hur jag kan baka dem något mer "Tina-vänliga" det vill säga utan socker och gluten, för jisses vad jag skulle vilja sätta tänderna i sådan till fikan idag
Dock orkade jag inte ta mig varken till IKEA eller till densvenskarestaurangen Björk här i centrala Milano för att köpa matjesill, så jag kompromissade med mig själv och köpte italiensk ansjovis istället - och jag måste säga att det funkade precis lika bra
Skala potatisen och skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. 1muskotnöt, riven. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.