Jag har länge varit nyfiken på att göra Glace au four, som är franska och betyder just, glass i ugn. Skumt tänker man genast, kyla och värme går ju inte ihop menmarängen isolerar glassen och den ska ju bara gratineras snabbt så den är bara inne i ugnenen kort stund…simsalabim så kommer det ut en riktig ögonbrynshöjare vill jag lova
kan jag nog säga att det var exakt vad våra gäster plus Mr C gjorde i helgen när de åt den här vita choklad och lakritspanacottan med vanilj och lakritsmarinerade jordgubbar
Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Här kommer en helt fantastisk, mättande risotto som ni kommer att ÄLSKA. Den är så fylld med smak och kycklingen blir så saftig och god när allt får puttra tillsammans i grytan i ugnen
Denna blev en riktig hitt. Lagom söt, med enlen kräm och rostad kokos. Tillsätt äggen ett åt gången. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och sikta i det i smeten, rör ner
En härligt franskt bakverk som gör din fika blir lyxigt. Ibland jag lyckas jag med det här franskt bröd men ibland lyckas jag inte haha kanske det beror på temperatur av båda deg och butter block (kalt smör)
Då kom jag på att Karin delat ett recept på en chokladkaka som går att göra på en minut. Ibland blir man sugen på något gott utan att man handlat eller förberett något
Vänd runt och slå i denmixade chilin och den färska diton. Hans stora matintresse gjorde att han arbetade fram vad han kallade "det perfekta chilireceptet" och han drev också en restaurang i Dallas som serverade hans berömda recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.