Här är det lite av enkylskåpsrensning som det så ofta blir när det är just soppa på menyn, ett perfekta sätt att ta hand om den där förskrämda palsternackan som lämnats kvar och ge enensam stjälkselleri lite uppmärksamhet
Igår till middagen provade jag av den äppelchutney jag kokade i helgen. Visserligenrekommenderas det i receptet att vänta enmånad med provsmakningen, för det är tydligen då äppelchutneyn ska vara som godast, men vem har tid att vänta
Tänk bara på att lämna rejält med utrymme kvar i flaskan eftersom drickan expanderar vid frysning. Oktober, denmånaden då vi sätter fokus på bröstcancer, och på olika sätt, var och en efter sin förmåga, drar vårt strå till stacken för att samla in pengar till forskningen
Stycka ur kotletter med ben och fettkappa kvar. Koka färskpotatisen, häll av den och låt den ånga av. Blanda den med olja, salt och dill och rosta eller stek den på grillen så att den får gyllene yta
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Dock hade vi en Elsa som skulle cykla på sin trehjuling mest hela tiden, så vi fick äta i omgångar. Eller cykla är lite fel ordval, det fick fungera mer som en sparkcykel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.