En härligt franskt bakverk somgör din fika blir lyxigt. Jag funderar på att baka en Lussekatter som alla andra har bakat just nu men jag kommer inte fram till de hehe eftersom mitt hjärta är stoppa till den här Croissant
Lägg kycklingen i en skål, tillsätt kryddorna, salt och lite olja. Sätt ugnen på 175 grader. Du kan ta ungefär 1/2 msk gurkmeja och ca 1 msk ingefära till 900 gram kyckling för att få en uppfattning om mängden. Ställ in i ugnen tills kyckling utan ben uppnår 73 grader och kyckling med ben uppnår 80 grader. Hel eller halv kyckling ska stekas till 82 grader intill benet. 73 grader och kyckling med ben uppnår. 80 grader Hel eller halv kyckling ska stekas till. 82 grader intill benet
Lägg därefter den stekta och avkylda kycklingfilén över svampblandningen, rulla ihop smördegsplattorna till vackra paket, ( det göringenting om ändorna inte sitter ihop, huvudsaken är att paketet håller ihop) penslapaketen med ett uppvispat ägg
Vilka härliga sommarkvällar vi får uppleva, man kan ju bara inte sitta inne eller det gör vi visst nu enliten stund men det är bara för din och din och din skull
Det är olika och jag gillar att variera mig för det ger helt olika smak till gröten och ändå om jag tycker om att hålla mig till samma när jag äter frukost så är det roligt att ibland göra små förändringar somgör det hela lite mer spännande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.