För att göra två portioner behöver du. Vilken dag, ögonen har gått i kors och jag somnadeen stund i vilrummet på jobbet under lunchen, godissuget hos de flesta på kontoret har varit skyhögt och vädret äckligt värre
Helt förståeligt då de mättar bra, är enkla att göra och enormt goda. Bananpannkakor har ni kanske sett florera i diverse medier och är populära recept i hälsotidingar
Känslan av”förr i tiden” infann sig så starkt, att plättar vad det som poppade upp i mitt huvud. Värm enplättlagg eller stekpanna och smält smör tills det blir gyllenbrunt
Kul att starta med frukost och jag loss på mina uppskattade bananplättar. Denna gång blev det Urtekrams blåbärssirap som tillbehör då jag glömde ta fram lite bär att tina
Dessa plättar äter vi ofta och ni förstår säkert att det är en favorit här hemma. ) Frågade dottern vad hon ville ha till frukost och svaret blev bananplättar så det fixade jag till såklart
Jag har länge varit nyfiken på att göra Glace au four, som är franska och betyder just, glass i ugn. Självklart kan du välja att göra i en stor form om du vill
(Spara gärna vasslen och gör ricotta, se nästa sida. Så här gör du. Nu har mjölken stelnat. Bryt massan med en kniv eller ballongvisp så att den delar sig i centimeterstora kuber
Stek plättar i en stekpanna. Nu var det ett tag sedan det blev plättar till frukost. Idag är det en solig och härlig söndag, känns somen perfekt dag att vara ute och greja i trädgården så det är nog vad jag kommer pyssla med idag
Några få blommor på bordet gör det så mycket enklare att se varandra. Väl hemma igen hamnade vi framför Edina och Patsy som fick avsluta årets julaftonsfirande med ett asgarv, summa sumarum en väldigt bra julafton alltså
Något som är gott, proteinrikt, perfekt som middag eller som ett rejält mellanmål, går snabbt att göra och som det, fram till igår, var alldeles för länge sedan jag lagade är omelett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.