En Itailens ljuvlig köttsås till pastan- latmansmat
Make Ahead Food
Make Ahead Food
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ½ kg högrev
  • 10-15 champinjoner ( eller annan svamp)
  • 1 gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 3-4 msk kalvfond
  • 5 dl vatten
  • 2 morot 1 bit rotselleri
  • 1 palsternacka 1 röd paprika
  • 1 kryka färsk basilika
  • 1 dl soltorkade tomater klippt i mindre bitar
  • 2 dl rött vin
  • salt och svart peppar
  • olivolja att steka i
  • Skär köttet i ganska små bitar och skär bort hinnor och fett, stek sedan i lite fin olivolja.
  • Ha i de andra grönsakerna som du skurit i mindre bitar och stek en kort stund så de får lite yta.
  • Salta och peppra och ha sedan på fonden, vattnet och rödvinet.
  • Låt koka på svag värme så det lagom småbubblar drygt 2 timmar tills köttet blir så mört så det faller isär när du tittar på det.
  • Dela gärna de större köttbitarna nu till mindre bitar och smaka av med salt och peppar.
  • Smaken ska vara mustig av tomat och ha gärna i en knivsudd socker för att höja tomatsmaken.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.