I enburk eller karaff, varva grönsak med smaksättare och häll sedan på lagen. En mysig aktivitet att hålla på med dessa regniga sommardagar är att göra inläggningar
Torka av burkens kanter och isolera med ett lager av olivolja för längre hållbarhet på peston. Att veta att någon lagt ner tanke, tid, möda och pengar på att skapa något själv och vill dela detta med andra, det är kärlek ♥
) Det här blir en lagom litenburk eller en skål till kanske våfflor. Ibland behöver jag lite hallonsylt till en tårta eller några kakor och då är det bra att koka enliten sats som är lagom, vi äter inte så mycket sylt
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Sila av vätskan ner i enburk, tryck meden slev (passera) så att all vätska släpper från rabarberna och i burken har du nu din rabarbersirap som håller ett par veckor i kylen
lägg lite av morötterna i taget i en potatispress och krama ur vätskan med hjälp av den). Här kommer det utlovade receptet på den fantastiska röstirulltårta som vi serverade till linsbiffarna som ni fick recept på igår (se här)
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Magisk chokladkaka med apelsin. Min variant har en mild smak av apelsinchoklad som för tankarna till det klassiska godiset romerska bågar
denna årstid är inte uppiggande med regnrusk och mörker. Servera gärna grytan med ris. Även om vi tänder ljus, dricker varmt och försöker mysa till det i tillvaron lite
Låt en kastrull medvatten sjuda utan lock. Pyttipanna tycker jag är ganska gott, men när jag pluggade i Lund föråt jag mig lite på fryst Krögarpytt som vi alltid hade hemma som backup, så det är inte ofta jag äter någon form av pyttipanna numera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.