Här en kall kycklingsallad med massor av gott och grönt i. Man kan nästan ha i vilka grönsaker som helst men jag kände för att göra salladen extra grön och nyttig så jag har haft i sockerbönor, ruccola, bladspenat och ärtskott
GuacamoleBrödLimen i klyftorBörja med att tina och skala räkorna. Tiningen blir bäst i varmvatten (enligt instruktion på påsen), men jag tycker att mikrons upptinings-funktion brukar fungera bra och det går betydligt fortare
Är det något som faller mig i smaken så är det Massa goda tillbehör på en hemmagjord pizzadeg. Soltorkade tomaterRucolaRinglad honung Chevré ostGorgonzola Olivolja Lufttorkad skinkaDet blev så salt och gott, och honungen gjorde så det blev lite sött även☺️ ja mumsigt värre
För att undvika risken att tjata ut höstens stadiga epitet på mat - mustig - så bjuder jag här på en MUMSTIG och rustik gryta som kokas ihop med salsiccia, nötfärs, champinjoner, rödvin, rödlök, chili, vitlök, tomatpuré och rosmarin i ugnen
En riktig gammal klassiker som testades för första gångenmedbarnen. De petade bort lite och åt det som de gillade, så det funkade bra faktiskt, Kan ju vara en ganska bra avrundning på veckan, lite lagom festligt sådär
Vi startade middagenmed lite härlig sval Prosecco, oliver och mammas baconmusslor. Denna vecka så har vårt hus börjat arta sig och de flesta möbler är på plats
Isvatten, isvatten och hinkvis medisvatten. Att medelhavsländerna har sin siesta har nog Sveriges befolkning fått förklaring på så det räcker och blir över
Söndagslunchens förrätt blev ensvensk klassiker medenenkelliten tvist, i form av en smakrik ost. Skagenröra är fantastiskt gott samtidigt som att det är lätt att förbereda och alltid är ett välkommet tilltugg eller förrätt
Dela blomkålen i mindre bitar och stek i pannan på medelhög värme tills den fått lite färg. Stek de tjocka blomkålspannkakorna i järnet på medelhög värme i smör
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Man skulle kunna äta på jobbet, men jag tycker ju att det är roligt att laga mat och sitta ner en stund vid matbordet och ventileradagens händelser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.