Med pasta ochen driva riven parmesan så smakade detta minst sagt jäkligt gott. För att undvika risken att tjata ut höstens stadiga epitet på mat - mustig - så bjuder jag här på en MUMSTIG och rustik gryta som kokas ihop med salsiccia, nötfärs, champinjoner, rödvin, rödlök, chili, vitlök, tomatpuré och rosmarin i ugnen
Och vad du väljer att toppa denmed - det är ju helt och hållet upp till dig (eller dina smaklökar). Toppa sedan auberginenmed sådant du tycker är gott, eller det du behöver blir av med i kylen
Då måste du bara prova min gröt med quinoa ochenmassagott. Kombinationen av det salta pumpasmöret, färsk mynta och lite lönnsirap är nästan oslagbar tillsammans med quinoa
Isvatten, isvattenoch hinkvis medisvatten. Att medelhavsländerna har sin siesta har nog Sveriges befolkning fått förklaring på så det räcker och blir över
Skär bort kanterna på brödet och stek gyllenbruna i rejält med smör. AVsluta med att vända i räkor och rom samt smaka av med nymald svartpeppar och salt
Lägg på hamburgaren. Stek burgarna på medelhög värme i samma panna som du stekt baconen (använd baconfettet, och tillsätt eventuellt lite mer olja om det behövs)
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt purjolökenoch låt den fräsa med. Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, björnbär, örter och choklad
Och varför är det just öl och vin som är så otroligt gott att ackompanjera med mat. Idag låter det inte särskilt friskt heller när jag tänker efter… Stackars Sofia som under vår första tid spenderade mer tid med mina föräldrar och karaktärerna i Rederiet än med sin nyvunna pojkvän
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.