Börja med degen. Lös upp jästen i lite vatten, tillsätt olivolja ,salt, socker och mjölet, lite i sänder till man får en deg som nätt och jämt släpper kanterna
Tillsätt köttfärsen och bryn den. Vik dem dubbla till halvmånar och tryck ihop kanterna med en gaffel. Rör ner det i mjölblandningen och knåda till en smidig deg, 5 minuter. Platta ut degen till en platta, linda in i plastfolie och lägg i kylen 30 minuter. 3 Ta ut degen och låt den vila cirka 15 minuter i rumstemperatur. Deladegen i två delar och kavla ut till två stora plattor, cirka 3 millimeter tjocka. 4 Lägg cirka två matskedar fyllning i mitten på varje rundel. Pensla med ägg och grädda cirka 10 minuter tills de får vacker färg. 2 hackade hårdkokta ägg
Lägg alla empanadas på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med detvispade ägget. Kavla ut smördegsplattorna på ett mjölat underlag tills de är cirka tre gånger så stora
Fräs gul lök och pressad vitlök i en panna tills den mjuknat och blivit lätt genomskinlig. Stek köttfärsen smulig och krydda mot slutet (precis innan den är klar) med Rocoto och de Arbol (eller chilipulver)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.