Börja med degen. Lös upp jästen i lite vatten, tillsätt olivolja ,salt, socker och mjölet, lite i sänder till man får en deg som nätt och jämt släpper kanterna
På önskemål av en läsare kommer här recept på de goda pirogerna som vi åt vid vår chilenska buffé. Med bidrag av några bilder, som förtydligar hur chefskocken gick till väga, hoppas jag ni läsare får god matlycka med era Empanadasde queso
Det var länge sedan. -). För ett tag sedan blev jag sugen på att göra köttfärspiroger. Tror det är en av min mans favoriter faktiskt så det är alltid bra när man ska ställa sig in
Rör i krossade tomater och tomatpuré. Ta upp degen på mjölat bakbord. Köttfärspiroger (6 stycken). 1 dl krossade tomater. 5-6 dl vetemjöl special. Värm upp vattnet tills det är fingervarmt (37°C). Tillsätt rågmjöl och vetemjöl special och arbeta degen 5 minuter med köksassistent eller 10 minuter för hand. Låt jäsa under bakduk 30 minuter. Knåda ihop den lite snabbt och fördela sedan till 6 stycken bitar. Låt jäsa under bakduk 20 minuter. Köttfärspiroger (6 stycken). 1 dl krossade tomater. 5-6 dl vetemjöl special
Himla enkla att göra och det blir så gott med ris och ägg i , blir lite mer mättsamma då. Perfekta att ha i frysen och ta fram som mellanmål eller när man vill ha något mer mättande på kvällskvisten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.