Koka bulgur med vatten, buljongtärning, kanel och kardemumma. Låt svalna.
Låt kikärtorna rinna av ordentligt, fräs dem sedan i oljan med spiskummin 5-7 min Låt svalna och blanda sedan med bulgur, granatäppelkärnor och hackad persilja.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite pressad citron.
Kan också göras som egenrätt om man toppar med en god ost, tex feta- eller getost. Blanda i apelsinbitar och granatäpple i salladen, toppa med fikon, rostade valnötter och flingsalt
Tillsätt majonnäs och tranbär och toppa sedan medrostade nötter och några flertranbär. Riv eller skär kålen fint och blanda med olja, vinäger, honung, salt och peppar
Ett härligt tillskott bland julmatenmed smak av kanel, kardemumma och spiskummin. Passar perfekt till kallskuret från julbordet, ugnsstekt lax eller kyckling
Koka bulgur med vatten, buljongtärning, kanel och kardemumma. Salt och peppar. Låt svalna och blanda sedan med bulgur, granatäppelkärnor och hackad persilja
Koka bulgur med vatten, buljongtärning, kanel och kardemumma. Salt och peppar. Låt svalna och blanda sedan med bulgur, granatäppelkärnor och hackad persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.