Skala räkorna och grovhacka dem. Skala löken och finhacka den. Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Tillsätt smulad buljongtärning och låt det sjuda några minuter till en tjock och jämn smet
Moilas är goda och bra utan några konstigheter, men går inte att få tag på överallt. Jag testade min egen variant, och det blev så lyckat att jag gärna delar med mig av receptet
Plättlätta och smarriga recept gillar vi eller hur. Och det här är verkligen ett sådant, du snor ihop den på två röda, bara en sådan sak är det stort gilla på, den smakar gudomlig och du kan använda den till hur många rätter som helst, behöver jag säga att jag gör den här tomatsåsen ofta
För någon vecka sedan upptäckte jag en nyhet i butikshyllan, en påse med melonkärnor, som lär vara lika nyttiga och fulla med bra fettsyror som kusinen pumpakärnor
Det var supergott med grillad blomkål och friterade kaprisar. Jag gör alltid extra sås och krutonger för annars finns det liksom inget kvar till själva måltiden
Snart är det ju jul och då äter man mycket nötter och det vanligaste är väl att man har en skål med oskalade nötter som man knäcker allteftersom man äter
Blanda majonnäs, crème fraîche, senap, finhackad kapris, salt och peppar, smaka av och vänd ner det kylda stekta, ställ åter kallt minst en timme innan servering
Alltså, vilken underbart fin dag det har varit, sol och blå himmel hela långa dagen. Hur skulle det sett ut om det inte tagits en långrunda vid havet och i skogen idag
Gott med kall mat dessutom när det är sommar och semester. Till köttet ångkokade jag lite hemodlade färska röda och gula lökar och sedan gjorde jag min supersnabba och enkla majonnäs till
Gula blad börjar falla från träden, och det suger ju verkligen. Idag har jag haft det långtråkigt = haft tid att handla sushigrejer, göra sushi, fotogafera sushi och äta sushi
Äppel- och kokosgröt - den bästa starten på dagen. Ja inte de där klumpiga, halvljumna och klisterliknande rörorna som ibland kan serveras och kallas gröt
Tusen tack för alla tips och trix som ni delade med er av i form av de trevliga kommentarerna. Där finns en hel massa bra idéer och till och med ett par recept att inspireras av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.