Lite PT-Fiabröd-feelingBakade bröd i söndags med inspiration och originalrecept härifrån. Skulle egentligen blivit det receptet men jag hade inte alla märkliga frön hemma
Denna söndagen bjuder på ett riktigt "muggevär" på ren skånska. Vi tänkte vi skulle baka bröd till veckans frukostar, men först måste vi lyckas få upp dörren till skafferiet, Håkan har nämligen lyckats få dörren i baklås
Jag gillar brödrecept som ska jäsa över natten och som man snabbt fixar färdigt på morgonen sen, och det här skulle man inte ens knåda så tummen upp för det
I går åkte vi till Skagen över dagen med en vän och hennes familj. Strö över mandelspån. Denna veckan flänger jag verkligen bara hit och dit hela tiden
Låt jäsa över natten. Om du vill, pensla brödet och strö över frön. Ca 24 st frallor1 dl bovete6 dl vatten6 dl ljummet vatten100 g smör50 g jäst4 msk linfrö1 dl rågmjöl1 dl grahamsmjöl1 tsk saltca 14 dl vetemjöl(Lite havremjölk till pensling och sesamfrön att strö över om man vill)Koka upp vattnet och häll över bovtekornen och låt det stå 15 minuter
Fast inte på lingonen som blev över, för de har jag fryst in för att använda till jul. Ställ sedan in långpannan i kylskåpet och låt den stå där över natten
Grädda i 70 minuter på 175 grader i nedre delen av ugnen, lägg över aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg. 175 grader i nedre delen av ugnen, lägg över aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg
Låt svalna lite och häll sedan glasyren över kakan i formen. En försomrig fredagskväll är musslor och räkor sällan nog, i alla fall inte för de tre små gottegrisarna (hört den sagan
Känns som att vi har hamnat mitt i stormens öga de senaste dagarna. Det blåser som bara den och har så gjort nu några dagar och dessutom är det så kallt, brrr
Häll sedan smeten i formen och strö över grynen. Häll sedan smeten i formen och strö över grynen. Ytan på ett mumsigt brödEftersom jag slutade tidigare från repan igår så hade jag helt plötsligt tid att baka
Lägg en skiva tryffel eller champinjonhatt mitt på moussen och häll försiktigt över ett skikt, ca 3-4 mm av portvinsgelén och ställ in formarna i kylskåp ca 2-3 timmar
Igår blev det brödbak igen, variation på gammalt tema om man säger så. Lycka till med brödbaket. Först tänkte jag berätta att jag tagit mig friheten att slumpmässigt dra en ny vinnare i min tidigare kryddutlottning
Oron stiger över hur brödet i vedugnen ska se ut, kanske är det bränt på ovansidan. Dagens brödbak genomförs som en liten skola i surdegsbrödbakning där Bagarbertan är instruktör till Vedugnsägarinnan som får göra alla moment
Så överaska den du tycker om med nybakat bröd redan idag. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja, strö överflingsalt och eventuellt annan smaksättning (se variationer)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.