Det här glutenfria formbrödet är verkligen ett bröd som i alla fall min mage mår bra av, och som hjälper till att kicka igång den när den någon gång emellanåt sätter sig på tvären
Det passar lika bra för halvkrassliga och orkeslösa pensionärer (läs Kjersti) som för växande barn och raska gymmande ungdomar som behöver fylla på med extra energi
Brödet är fullproppat mednyttigheter av alla de slag, och passar jättebra att börja dagen med. Här kommer det senaste tillskottet i brödarsenalen, ett mörkt och härligt, glutenfrittformbröd som är jättegott
Emma -Merakibeauty. Pensla ytan med mjölk, strö ev över vallmofrön. Testar att baka lite annorlunda bröd, detta bröd är både glutenfritt och passar de som äter Lchf
Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Ta försiktigt brödet ur formen och sätt in i ugnen igen. Det är ljust men ändå med lite tuggmotstånd, och neutralt i smaken - med bara en anings anstrykning av kokossmak - saftigt och med bra konsistens
Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Täck ev botten med bakplåtspapper. Skrapa ned degen i formen och nagga ytan med en gaffel. Arbeta ihop degen med 1 dl mjölmix och arbeta degen tills den släpper bunken
Täck ev botten med bakplåtspapper. Skrapa ned degen i formen och nagga ytan med en gaffel. Arbeta ihop degen med 1 dl mjölmix och arbeta degen tills den släpper bunken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.