en god majonäs uppskattas av de flesta. Lchf-are eller inte. Gott som tillbehör till räkor, att dippa i. 1 tsk röd/-,eller vitvinsvinäger. 3-4 dl neutral rapsolja. 1 tsk röd/-,eller vitvinsvinäger
Jag har ju egentligen väldigt svårt för LCHF-bröd, det smakar mest ägg och så tycker jag att jag kan tugga i evigheter utan att det händer något men det här var riktigt gott
Så Lisa, företagsam som hon är, hittade ett sätt att göra egna chips. Över med något som täcker, en plastburk eller lock (risk finns att den smälter lite)
Först droppvis ytterst försiktig - vispa hela tiden kraftigt. )Hemmagjord majonäs är ytterligare en anrättning att lägga till högen av alla dessa saker som vi fått lära oss att man ska köpa i affären, men som i själva verket går jättebra att göra själv
Det är inte bara fräschare, oftast hälsosammare och ofta billigare - det är även oftast godare. Det är en himla fin ingrediens i kalla såser men även fin som den är på kokta ägghalvor
Jag provade att blanda två nya chokladsorter sötade med stevia som säljs hos LCHFbutiken. Ägg hör påsken till så varför inte göra marsipanägg som ”ligger i sitt eget näste”
Fett att confitera i - t ex rapsolja eller gåsfett. Jag krydda lite majonäs med Cayennepeppar och en del med en klyfta "Black Garlic" (fermenterad vitlök- skitgott
Den är ofta sockrad och färgad och gör att majonnäsen blir missfärgad. Egen majonnäs är garanterat tillsatsfri, billig och slår all fabriksmajonnäs med hästlängder
s FB-sida och sedan ändrade jag liteoch la till en del ingredienser. Vill man inte ha hela frön i brödet går det säkert bra att finhacka pumpafrön och solrosfrön
Äppel är väl inte riktigt att betrakta somLCHFegentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
Det här fröknäcket kan jag äta som godis, för det är helt enkelt så otroligt gott. FRÖKNÄCKE (LCHF)1 plåt1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön0,5 dl hela linfrön2 msk pofiber1 msk fiberhusk0,5 tsk havssalt0,5 dl (50 g) kokosfett utan smak (eller osaltat smör)2,5 dl kokoande vattenLite flingsalt att strö överGör så här. Ställ in igen ytterligare 10-20 minuter tills knäcket börjar få lite färg. Sänk temperaturen på ugnen till 50-75 grader och låt knäcket stå tills det torkat helt. 1 dl solroskärnor
Till det åt vi, fläskfilé som hade fått marinera både i kall och varm marinad. 45 - 50 minuter. 1 - 2 st fläskfiléer. 2 dl rapsolja. 1-2 timmar. 1 - 2 st fläskfiléer. 2 dl rapsolja
- Skär fläskfilén i tunna skivor och salta och peppra. Pressa i vitlöksklyftor och häll på grädde, Cream fraiche, soja, buljong, tomat pure och sambal olek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.