min fina svägerska är med i Viktväktarna så jag har varit hemma hos henne och blivit lite inspirerad, dom har faktiskt riktigt bra recept och jag gör om dom lite för att passa min kost
1 st Purjolök. 11 tsk sesamolja. 11 l vattenSkölj purjolökenoch fänkålen. 1Skala och skär moroten i fina bitar och finhacka vitlöken. 1Hetta upp olja i en kastrull och lägg i purjolökenoch fänkålen samt vitlöken. 1Häll i 1 liter vatten i kastrullen och blanda i moroten och buljongtärningarna. 1Blanda i resten av kryddorna ochsesamoljan. 1Servera varm och toppa gärna med koriander och bröd
Vi köpte några fina purjolökar - helst sådana med långt ljust skaft och endast lite av det mörkgröna och de ska vara raka och långa - inte yviga som ofta innehåller mer grus
Vill man ha en helt slät soppa kan purjolöken koka med från början. Hade tänkt att göra en Potatis ochPurjolökssoppa, men fick ett ryck och slängde i lite morötter
Fräs smör och mjöl utan att ge färg, i med mjölk och grädde under vispning. Ta ut och dela på längden. Placera stuvningen på snittytan av löken och toppa med osten
Jag var inte säker på vad jag skulle leka ihop till frukost men lekte med tanken att använda purjolöken som låg i kylen och flörtade med mig samt att använda äggen till en typ av äggkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.