Det härliga är ändå att det visar precis hur det är hemma hos oss. Milia hade svårt att välja färg för farmor hade köpt ett helt nytt paket med tuschpennor
När vi var i Göteborg under semestern hade vi lovat att laga mat till Frejas farmor och farfars 70+70-årsfest, vilket är undantaget till ingen matlagning på 2 veckor som vi skrev om i förra inlägget
Min farmor brukade ofta bjuda på en enkel och genial fläskfilérätt. Farmors svampgratinerade fläskfilé, 4 port600 g fläskfilé (jag köper svensk, helst ekologisk)10 champinjoner200 g blandsvamp (från frysen så här års)3 dl grädde2 dl mjölk2 msk konc kalvfond4 msk idealmjöl1 tsk kinesisk soyasalt och pepparsmör3 dl riven lagrad ost Putsa fläskfilén, skiva och bryn i smöret. Hosfarmor fick vi min syster och jag dela på en 33 cl läsk, fruktsoda eller sockerdricka. Farmors svampgratinerade fläskfilé, 4 port
Blanda samman alla ingredienserna. Fördela degen på bakplåtspappret i en långpanna. Strö på lite potatismjöl på bakplåtspappret innan degen läggs på så släpper kakan bättre
Min farmor var en riktigt höjdare på bakning. Det kallar jag mys Farmor Sigrids råglimpa1 näve mjöl2 dl vatten0,5 liter ljummet vatten2 msk olja1 kaffekopp sirap1 tsk salt1 liter rågsikt, kanske mer1 paket jästGör så här
Min farmor var och är fortfarande en stor förebild när det gäller min matlagning. Jag minns särskilt den otroligt goda såsen till portersteken när jag växte upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.