Blanda samman alla ingredienserna. Fördela degen på bakplåtspappret i en långpanna. Strö på lite potatismjöl på bakplåtspappret innan degen läggs på så släpper kakan bättre
Och min farmors mjöd, det är den absolut godaste. //Matilda Farmors mjöd. Jag och min farmor har en årlig tradition där vi tillsammans brukar laga en stor sats med mjöd, passligt till valborg och första maj
Jag kavlade dom liiite för tunna, men smaken var farmors och yngsta sonen bara älskar dom. Jag kavlade dom liiite för tunna, men smaken var farmors och yngsta sonen bara älskar dom
Min farmor var en riktigt höjdare på bakning. Det var alltfrån brödbak till kakor och tårtor. Så det kanske inte är så konstigt att man fått ett sånt här intresse, eftersom jag är uppvuxen att hennes huset låg bredvid vårt
Min farmor var och är fortfarande en stor förebild när det gäller min matlagning. Jag minns särskilt den otroligt goda såsen till portersteken när jag växte upp
Barnen älskar soppan och brukar be om farmors soppa. Svärmor brukar göra den här soppan. Därav namnet. Jag har ingen aning om varifrån hon har fått receptet, men gott är det i alla fall
Tårtan är farmors från början men har utvecklats med tiden. Om vi hade följt farmors ursprungliga, men exakta recept hade dessutom tårtan blivit tämligen skral och fattig
En efterrätt från barndomen är ingefärspäronen. När mamma gjorde dem var det storkok och de lades i glasburkar och sen på med gummiringar och sen konserverades de
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.