så kan jag bjuda på en drink på vit glögg. Den blev så grymt god. Vi använde Dufvenkrooks vita Hjortronglögg, men vill man inte ha så stark drink kan man ta lättglögg
Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Drinken bär namnet Schottish Yell, och så snart jag i egenskap av amatörbartender lyckas fixa färskpressad ingefärsjuice och köpa orgeat hos exempelvis Barkonsult (då jag inte orkar göra själv, som jag ser att "gamla" Tockasvansen gjorde egen av för längesedan), ska jag se till att det serveras sådana här i vårt hus
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Expressen, Allt om LCHF, Julbak, foto. Martin Skredsvik, text. Mariann Andersson. Vill passa på att önska alla bloggläsare en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR
Ett riktigt måste för alla som gillar apelsin och choklad ihop. Knaprig chokladbotten med en ljuvligt krämig cheesecakefyllning med fyllig apelsinssmak, toppat med en chokladswirl som gör kakan lite extra julfin
laxskivorna lite omlott så du får en rektangel. det hela somom det vore en rulltårta. trevligt inslag på julbordet, eller varför inte som förrätt till nyår
så jag kommer ihåg till nästa år vilket av alla recept jag ska göra efter. D Tror det är extra mycket vaniljsocker i denna smet, det är det som gör slutresultatet så gott
Namnet på detta klassiska julgodis ligger nästan lika skönt i munnen som själva karamellerna. De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat
Min dotter önskade att jag skulle baka drömmar till henne idag, ibland undrar jag om hon har för lite att göra i skolan, då hon ska sätta mig i arbete hela tiden hahahah
Gräver du med decilitermått i mjölpåsen kommer du ta för mycket mjöl. Eftersom det är hjorthornssalt i dessa kakor sticker det i näsan när man gräddar dem i ugnen, särskilt under de första 5-10 minuterna
Att baka eget vörtbröd är inte alls svårt men kommer absolut att imponera på alla som får smaka. Lägg ner salt, sirap, vörtkrydda och russin, rör om så att allt blandas
Skär sedan lagom stora bitar. Dagarna går fort. Första advent är avklarat och nu rusar vi mot andra. På söndag ska jag på årligt adventsmys med gamla kollegor och vänner
-) men de blir ju bättre om man tinar upp dom först. En annan av mina absoluta favoriter när det gäller småkakor är drömmar, de blir så härligt spröda och luftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.