I bland behöver man inte göra såmycket för att göra en människa glad i flera dagar. Tänk på att ta sparsamt med salt då både skinka och fetaost är salt
Hade sån himla tur i helgen att jag fick med mig rabarber hem från Västergötland. Ska efterskänka lite åt en kollega till mig som gillar saft, nog för att rabarbersaft är gott men man ska alltid dela med sig om man kan
Två italienska sorter från Franchi och en svensk vanlig hängtomat fick det bli - nu blev det massor med plantor så jag har gett bort till höger och vänsterockså
Medan vi går långa omvägar för att undvika lättmargarinet såglömmer vi bort att det vita brödet som vi glatt brer med naturligt smör och den feta korven vi lägger på mackan knappast är några livräddare, och efter att vi fyllt våra korgar med mataffärens ”äkta vara”-märkta livsmedel så fyller vi på godispåsen med e-nummerspäckade lösviktsgodisar
1 burk kikärter, avrunnen1 solovitlök1 msk torkad koriander1 tsk malen spiskummin1 tsk paprikapulver1/2 tsk malen kanel1/2 tsk cayennepeppar2 dl turkisk yoghurtkör allt i en mixer men pressa gärna vitlöken först, sambon fick en konstig min i ansiktet igår när han insåg att han precis knaprat en större bit rå vitlök
Nu ska jag slängamig raklång i soffan dels för att jag har en mycket ilsken ansiktsnerv och dels för att jag har varit på ett mindre roligt läkarbesök, men mer om det en annan dag, nu mot soffan
Blanda ihop soja, mirin, vinäger och vitpeppar. Det blir peruansk matlagningskväll på lördag i Global Picnics regi, Det finns fortfarande platser kvar så vill du bli inspirerad, laga spännande mat och äta gott tillsammans med fina människor -läs mer och anmäl dig här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.