) med många bra brödrecept. Till gårdagens kräftskiva så provade jag dessa ljusa dinkelbullar. Ljusa dinkelbullar, 24 st. Värm vattnet tills det är fingervarmt (37 grader) och rör ut med jästen
havre och dinkelbullar /. Dinkelmjöl och havregryn var vad som fanns att jobba med. Allt handlar väl om förväntningar, om man förväntar sig att de skall smaka som en klassisk kanelbulle bli man garanterat besviken, om man däremot tycker det är ok med en annan, lite tyngre, vuxnare konsistens men nötig ton, ja då kommer man gilla det här receptet
Prinsessbakelse medäpplesmak. Äppelmos och grädde blandat med kanel. måndag den 6 oktober 2014, 20. 45. Har nu ikväll bakat 10 st prinsessbakelser har hittat på receptet själv
Den såg inte mycket ut för världen och det var egentligen alldeles för lite kvar för två personer, men vi löste det genom att äta förrätt (dinkelbullarmed dadelkräm › recept här
Kalljästa dinkelbullarmed havre. Den här degen kan varieras hur mycket som helst, i just de här bullarna har jag dinkelmjöl och havregryn men jag har tidigare gjort en variant med rågmjöl
Så om jag kanske skulle skippa kryddorna nästa gång skulle det nog bli perfekt för min smak ^^Receptet är taget ur boken a piece of cake, där kallar hon dom för dinkelbullar
I helgen var det strålande sol och det firas ju bekant bäst med en picnic. Jag gick lite all out med maten eftersom det var årets första picnic och jag hade en hel hög med recept som jag ville prova på
Jag blev lite förvånad över hur bra Champagnen hade åldrats, med en härlig bärnstensfärg och med smaker som förde tankarna till ett botrytisvin med klara inslag av russin och torkad aprikos men så fanns ändå den förväntade äpplesmaken och syran i bakgrunden
Dessutom är det ju gott med macka till mellis. Jag bara älskar den stan, om ni råkar ha vägarna förbi måste ni bara åka in i stan och strosa runt i alla små mysiga butiker, det är så fantastiskt med en stadskärna som är så levande
Rulla ihop med skarven under. Klipp bullar med två flikar så som du ser på bilden. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter på plåten och pensla dem med uppvispat ägg före gräddningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.