Blanda försiktigt grädde med vaniljsåsen. Ringla med hjälp av en gaffel ett fint mönster på bakelsen. Gör vaniljsåsen enligt anvisningarna på förpackningen
Sätt ugnen på 200° • Vispa ägg och socker pösigt •Vispa ner oljan • Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsockeroch vänd försiktigt ner detta i äggsmeten växelvis med mjölken• Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt eller på en plåt •Fyll dem till 2/3 med smet • Grädda i mitten av ugnen i cirka20 minuter. Dela varje muffins i tre bottnar • Bred sylt påden understa bottnen • Lägg på nästa och bred ett tjocktlager grädd- och vaniljkrämsblandning på den • Lägg på densista bottnen och bred ett tjockt lager med bara grädde påtoppen, runda av uppåt som en boll • Bred lite grädde ävenpå sidorna så att marsipanen fastnar • Kavla ut marsipanentunt och ta ut rundlar med ett mått som mäter 10–12 cm idiameter • Lägg försiktigt ett marsipanlock på varje bakelseoch tryck lika försiktigt till det i nederkanten • Pudra överflorsocker
Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Vispa ihop fyllningarna var för sig med elvisp. Dekorera gärna med en blommor eller knyt ett band runt varje bakelse
Igår när vår nya prinsessa Estelle Silvia Ewa Mary föddes firade vi det medprinsessbakelser som jag snabbt fixade i ordning samtidigt som jag lagade middag
Jag är mycket nöjd med receptet. Till Anettes födelsedag gjorde jag även en glutenfri prinsessbakelse. Bakelsen är fylld med hallon och vaniljkräm-gräddblandning
Självklart firades Sveriges nya prinsessa med rosa prinsessbakelser igår. Med rulltårta som botten går det enkelt och snabbt att slänga ihop dessa bakelser
Jag har varit hemma med Milia idag som är hängig och hostar värre än en storrökare. Vi har en bred trappa som man kan kliva ut på direkt i från både vårt kök och vår matplats med utsikt över skogen
Prinsesstårtor och prinsessbakelser. Idag och imorgon har vi bageri/ konditori i skolan. Jag hade klassiska tårtor och bakelser, småkakor och maränger denna veckan
Prinskorv, smaksatt med äppelglögg och rosmarin. En tredjedel av köttet blandades med isvatten och äppelglögg och kryddades med rosmarin, vitpeppar, salt samt lite nitrit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.