Dillkött, en riktig klassiker i den svenska husmanskosten. Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
Blanda citronskal, chili explosion, olja, hackad vitlök, peppar och soja i en stor fryspåse. Knyt påsen och låt stå i rumstemperatur i ca 1 timme. Lägg påkycklinglåren och tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter. 900 g kycklinglår
Dillköttpå kalvryggkalvkött, t ex kalvryggmoröttercharlottenlöken stor knippa dilltimjanhela pepparkornsaltsmörmjölättikasockergräddeSkär bort senor och fett från köttet och stycka upp i kuber, ett par cm i storlek
Dillkött har under hela min uppväxt varit en av mina absoluta favoriträtter och även nu när jag är vuxen och har egna barn, så tycker jag att det är lika gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.