Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. Bäst tycker jag egentligen att det blir när jag på söndagen står och meckar och häller ner en halv flaska rödvin i såsen som får puttra ordentligt
Nu var det dags att göra en Slow cooker-variant på det hela. i en gjutjärnsgryta på spisen. På spisen. Men sätt grytan på svag värme och låt stå och puttra några timmar
Dock krånglar den med mig så den åker tillbaka till butiken på lördag. Ett jättebra alternativ om man inte tår gluten eller om man vill dra ner på kolhydrater
I morse när vi vaknade var det alldeles vitt på marken, det måste alltså ha snöat i natt. Men när jag klev upp hade det övergått till regn, så när vi åkte i väg var det bara en slaskig sörja på vägarna som senare blev värsta ishalkan med kraftig blåst dessutom
Tryck på den och gå till jobbet, ut och hitta på något osv. Låt rinna av på papper. Jag gjorde den dagen innan, var ju inte säker på om det skulle bli lyckat
Torsdagen hade jag min vanliga kortdag och fredagen blev inte heller någon full arbetsdag, så med facit i hand skulle jag nog ha varit hemma längre innan jag försökte mig på att jobba
Skönt att hon blev så mycket bättre på en dag, igårkväll lät hennes andning riktigt dålig och jag funderade på att åka till akuten för att hon skulle få inhalera
Ställ in på låg värme, steg 1 och 7 timmar. Kalops är perfekt att göra i crockpot. Smakerna från köttet, löken och kryddorna kommer verkligen fram när man kokar den sakta i låg temperatur
Jag körde en picnicbog i crockpoten under ca 6 timmar, gjorde en god gräddsås på skyn och ugnsbakade sötpotatis till. Tillsätt övriga ingredienser, på med locket och kör på låg värme i 6 timmar
Pulled pork är väldigt populärt just nu men något jag sett mer och mer på sistone är pulled beef. På morgonen satte jag igång Crockpoten och så stod den och lagade maten själv under hela dagen
Än så länge har jag bara använt den på lediga dagar när jag varit hemma större delen av tiden men någon gång ska jag våga testa att sätta igång den innan jag åker till jobbet
Slå på vinet och låt fräsa med några minuter. Med så billig mat kan man lägga några kronor på drycken. Sätt på hög i 3 timmar. Vinet heter Verdicchio di Castelli di Jesi (Sb 12419, 85 kr) och bjuder på en läcker och generös fruktighet som väl möter sötman i löksoppan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.