Blanda sedan ner det i degvätskan. vetekross. 1vatten. 1jäst. 1olja. 1salt. 1vetemjöl. 1smör. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
Det är ju vettigt att ta tillvara så mycket som möjligt som är ätbart. Om man inte har möjlighet att plocka maskrosblad kan de uteslutas eller ersättas av någon annan örtkrydda t
Det är höstmakrill som är så god at servera inkokt, med dillsås och potatis. Detta beror givetvis på att makrill bara är i säsong under maj till oktober
Kanske vill du testa, så himla gott och enkelt att göra. Här kommer receptet , till två plåtar. Bakade lite brytbröd till dagens middag, skulle köpa nått i affären , men ibland så är det så trist bröd på helgerna
Somomdet vore en fantastisk nyhet att man kan laga mat och frysa in den annonserar jag mitt senaste påhitt för att underlätta de där trötta dagarna när matlagning känns som bergsbestigning
Jag försöker bejaka och omfamna den, men det går sådär. Hösten - jepp den har kommit. Tur att dåligt höstväder är en ursäkt för att få smutsa ner lite i köket och baka något gott
Förutsättningen för att kunna laga det här är att man bland sina köksattiraljer finner en ångtillsats d v s en slags korg som kan ställas i en kastrull med lite kokande vatten i botten
Men det behöver man inte bekymra sig om så mycket, för COOP har i samarbete med matinspiratören Sara Begner tagit fram en hel receptbroschyr med massa läckra rätter inför årets Melodifestival
Det är ingen jävla tvekan om att sommaren är här. Så känns det när man äter den här. Häll blandningen i grytan och värm långsamt samtidigt som du vispar
Imorgon blir det en full dag med rutin ultraljud på fostermedicin. Jag får koppla upp CTG kurvor, tolka dom, leta efter fosterljud, ta lite prover, blodtryck och annat
Dela varje tredjedel i tolv mindre bitar, och rulla bitarna till korvar som du sedan formar till lussekatter och placerar på plåten med gottom utrymme för jäsning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.