Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min
Hur har ni detmed lergrytorna, även kallad romargrytor, i era kök. Sist vi ställde in grytan i ugnen så var den laddad med ingredienserna till en italiensk klassiker, Osso Buco, fast med fläskkotletter istället för kalvlägg
Crock-Pottad kotlettrad med vilda fantasier (se här hur det gick till), såsen med en rejäl skvätt björnbärsbalsamico och grädde, den mjukade löken från såstillverkningen (skulle slängas med löken smakade ljuvligt av balsamicon) och smörkokt rödbeta
Våra hjärnor gick genast igång, visst lät det gott och visst är det kul med köttbullar, men eftersom "någon" här hemma rullar en hel massa köttbullar på jobbet så tyckte "någon" att det krävdes en liten förändring
Eftersom det har varit dåligt med högtidsdagar på sista tiden, och väldigt gott om härlig äggvita efter all vaniljkrämskokning här i bageriet, bestämde vi oss för att det är Marängsvissens dag imorgon
Riv mandelmassa och lös denmed. Ta ut pajen, pudra med florsocker och servera med såsen. Fortsätt med fyllningen genom att riva mandelmassa och blanda den väl med smör
Det blev en kladdkaka med nötkräm och jag kan avslöja att den blev himla god. Kladdkaka med nötkräm. De tycker det är ganska bra nu och ser fram emot att träffa alla kompisarna i skolan
Jag smorde en form med kokosflingor och bredde ut den tjocka smeten. Jag tänker att jag delar med mig av receptet och sedan hur jag skulle göra om de till det bättre
När det är gjort tar du fram ett"kuljärn" ett verktyg som ser ut som en glass skopa i miniatyr och medden gröper du ur gulbetan så att den fortsatt är hel men ihålig inuti
Ta det försiktigt med saltet - både bacon och ost ger mycket sälta. Häll över äggstanningen och se till att den rinner ner ordentligt till botten genom att peta igenom här och var med en sked
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.