Blanda sedan ner det i degvätskan. vetekross. 1vatten. 1jäst. 1olja. 1salt. 1vetemjöl. 1smör. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
Igår eftermiddag kom Josefin över till mig här på söder. . Jag hade köpt jordgubbar, nötter och öl som vi smaskade på medans vi pratade om roliga saker som hänt under veckan
Dessa stunder känns det som om allt bara blir värre allt som veckorna går. Det finns många tankar som tar för stor plats innanför pann benet och då behöver jag fundera och sortera
I går när jag försökte kurera min onda rygg utspelade sig denna lilla konversation. Den här lergrytekycklingen är en sån perfekt rätt att göra då, man hackar massa grönsaker i början men sen sköter sig hela rätten helt själv i ugnen medan man gör det man ska
Slå på olja sådet täcker och sätt på locket. Observera att beroende på ugn och storlek på tomatbitarna kan tiden variera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre, ser ut att vara klara innan avbryter man bara tidigare
Man är det när man säger att tiden gårså vansinnigt fort att man inte hinner med längre. Idag fick jag iallafall till ett besök i Ullared och fick fyllt på skåpen här hemma med diverse bra-ha-grejer, å så lite hink och spade och diverse trädgårdsleksaker för grabben
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Torskrygg är en stor favorit här hemma när det kommer till fisk och när man rimmar den och steker den i en stekpanna så får den såhimla god smak och en knaprig yta
Jag hade nu lovat mannen att inte ge mig ut ensam i skogen men innan det var färdigt så var jag det. När all vätska från svampen kokat in så lägger du i smöret och fräser svampen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.