Så nu kan du slippa att fundera, här har du desserten tilljuldagen, annandagen eller nyårsafton. Vispa hela tiden på svag värme tills lemon curden tjocknar
Du börjar med chokladpuddingen så den hinner stelna till innan du lägger på kaninrumporna. Då du vispat ihop det så låt stå i bunke och tjocka till sig något medan du vispar grädden mjukt
Blanda allt (spar lite polkakross till garnering) och låt stå i kylen några timmar. Inlägget Polkamousse, härlig dessert som passar fint till nyår publicerades ursprungligen på Delikatessboxen
Sitter och googlar efter tips på vad jag kan bjuda på som dessert till nyår. Bryt chokladen i bitar och värm den i vattenbad eller i mikrovågsugn tills den precis blir mjuk
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Vissa rätter passar både till dessert och till frukost. Väljer du att göra det här så slipper du onödigt tillsatt socker så du kan med gott samvete avsluta eller börja dagen med något gott
Det sa swusch bara och så var julen över. Först ut är kolapaj med flingsalt, till det en yoghurt smaksatt med florsocker och sen några röda vinbär till
Fram till dess hade jag mest tänkt på fluff som ett namn. Viktigt är att grädden ABSOLUT inte får koka - då går den inte att vispa upp till ett fluff sen
Portionera ut i små skålar och ställ in i kylen tills det är dags att servera. Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Revbensspjäll tilljul. Blanda alla ingredienserna till en glasering. Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter. Revbensspjäll tilljul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Goda chokladpraliner tilljul. Tillsätt jordnötssmöret och rör samman allt till en smet. Så var det dags att börja göra julgodis, jag vet – det är lite tidigt men ska man hinna skapa lite recept så är det bäst att börja i tid
Värm vinbärsgelén i en kastrull ihop med övriga ingredienser till glazen. Ett gott inslag på julbordet, hemma hos mig blir det revben från lamm men det går lika bra att göra av gris såklart
Blanda samtliga ingredienser till smeten. Doppa järnet i smeten, smeten ska nå upp till kanten. Fritera struvorna tills de har fått fin färg och lossnar från järnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.