Idag blev det en variant som inte fick koka så länge, därav lite vätska (eftersom det inte kommer hinna koka bort) då jag kom hem från skolan kl 15 och ska springa iväg till jobbet klockan 18. 20 g smör½ röd chili3 små gula lökar eller 1 stor600 g köttfärs1 solovitlök1 burk krossade tomater/hela tomater1 dl vatten2 msk tomatpuré2 msk köttfond2 tsk oregano2 krm vitpeppar½ tsk saltFinhacka chilin och smält smöret i en stor gryta. 3 små gula lökar eller 1 stor
Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min
Dulce de leche-fondant eller kolafondant somden blivit döpt till här hemma. Ibland har inte dygnet tillräckligt många timmar och man hinner inte allt man önskat, men jag valde att prioritera kvällens dessert just av den anledningen
Ofta brukar det bli thailändska rätter men sällan elleraldrig vietnamesiska rätter. Ta den stora kastrullen (eller grytan) med benen och vattnet i, sätt på plattan och låt det koka upp, dra då ner värmen och låt det sjuda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.