David Batras snälla chicken tikka masala med raita.
Livsnjutarnas gourmetkök
Livsnjutarnas gourmetkök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 600 g kyckling, lårfilé eller bröstfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl matyoghurt, 10%
  • 2 lagerblad 2 tsk hel spiskummin (1 1/2 tsk malen)
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1/2 kanelstång, ca. 2 cm (1/2 tsk malen)
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 20 g (2 msk) finhackad färsk ingefära
  • 4 gröna kardemummakapslar
  • 4 kryddnejlikor 1 tsk korianderfrön (3/4 tsk malen)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta 20 g (2 msk) finhackad färsk ingefära
  • 1 1/2 tsk hel spiskummin (1 tsk malen)
  • 1 1/2 tsk korianderfrön (1 tsk malen)
  • 1/2 kanelstång, ca. 2 cm (1/2 tsk malen)
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 4 kryddnejlikor 4 gröna kardemummakapslar
  • 3 msk (45 g) smör till stekning
  • 1 burk (400 g) krossad tomat
  • 1/2 dl cashewnötter
  • 2 tsk socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk matyoghurt, 10%
  • 1 tsk salt
  • 2 dl matyoghurt, 10%
  • 1/2 gurka, grovriven
  • 1/2 dl hackad färsk mynta
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 tsk malen spiskummin

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.