God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l). Jämna till ytan lite med en blöt slev (eller hand) och låt jäsa cirka 12 timmar i rumstemperatur (~20 grader)
Jag glömmer aldrig ett danskt julbord jag var på för drygt tjugo år sedan. När vi åker över till Danmark så brukar jag passa på att äta anka eller dansk fläskstek för det finns ingen som kan tillaga det som just danskar
Skär fickor i svålen, från utsidan ända in till köttet. Svålraderna bör vara ½ cm breda. Salta svålen. Gnid in svålen med salt och var noga med att det kommer ner salt i svålfickorna
Pappa och hans fru bjöd på denna rätten sist jag hälsade på. Så himla gott. Kom på att jag aldrig har gjort det själv, så passade på nu i fredags när jag ändå skulle ha lite gäster
Skulle man nu absolut inte vilja baka det med spiskummin i så blir garanterat brödet lika gott utan det, då blir det en vanligt hederligt danskt rågbröd utan några som helst krusiduller
Igår blev det en riktig söndagsmiddag här i vårt kök/matrum, en dansk flaeskesteg stod på bordet. Vi lyckades få till en riktigt hård och knaprig svål som vi blev väldigt nöjda med, att det dessutom var smarrigt gjorde inte middagen sämre precis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.