Jag brukar blanda med hickory-sås, tjockare grillolja, bbq-sås samt grillsås med kakao och chili. Skillnaden är förstås köttet och dess tillagning, men också att man i pulledpork äter det med bröd, ungefär som en fralla eller en baguette
Pulledpork kan väl numera kategoriseras som en klassiker. 1 dl ketchup, 1 tsk malen koriander, 1 msk spiskummin, några droppar chipotlesås(heinz kör jag på, funkar med chipotlepasta med) å salt blandas i hop å gojsas in i köttet. Sen hackar jag 1 gul lök å 3 vitlöksklyftor å lägger ovanpå köttet å tillsist häller jag på 1½ dl vatten runt om. Ska köttet lagas i ugnen ställer jag den på 100 grader å trycker fast ett bakplåtspapper som lock mot köttet(ja, det brukar liksom fastna) å låter det stå i minst 5 timmar. Vid lagning i crockpot(adlink) är tillvägagångssättet detsamma fram till tillagandet, men köttet läggs i grytan som ställs in på low i 7-8 timmar. 1 tsk malen koriander
Servera i hamburgerbröd eller tortillabröd med någon god yoghurtdressing (hackat äpple och senap eller limesaft och -skal), mera Texas Longhorn Steak Sauce, skivad rödlök, tomatskivor och salladsblad av någon knaprig typ
svartpeppar, malen. 2 msk BBQ-sås. 1 msk chipotlepasta. 5-6 dl vatten. 1 ljus öl som inte har för mycket beska, till exempel Budweiser, Sol eller Corona. 1-2 jalapeño. 1 grönt äpple
Snitta karrén på längden med en kniv, på ett par ställen och gnid in kryddorna i köttet. Fick tips av en vän om ett gott recept som jag var tvungen att testa och som jag verkligen kan rekommendera er att göra
Servera i hamburgerbröd eller tortillabröd med någon god yoghurtdressing (hackat äpple och senap eller limesaft och -skal), mera Texas Longhorn Steak Sauce, skivad rödlök, tomatskivor och salladsblad av någon knaprig typ
Denna maträtt kan du servera med antingen hemlagat potatismos eller som ”tacos” med färska frallor/hamburgerbröd/tortillabröd, majs, skivad rödlök, gräddfil/matyoghurt/creme fraiche, salsasås och så vidare
Tyckte de såg ut som mini-pizzor och då föddes min idé. Jag tycker ju att det är lite trist att käka samma mat två dagar på raken, så det här kom jag att tänka på igår när jag slängde upp tortillabröden på en tallrik då jag skulle värma på dem smått innan
Idag blev det Pulledpork med sallad som tillbehör( barnen fick hemmagjorda pommes) . Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen
Fördelen med att göra den typ av pulledpork i gryta med vätska är att du får en riktigt god såsbas, antingen för att servera till steken eller frysa in som soppbas
Men jag har sagt det förut, vad spelar det för roll om det sköter sig själv på spisen eller i ugnen. Sen blev storasyster och mamma i familjen engagerade och delade med sig en massa goda recept
-) Och resultatet. Som jag berättade häromdagen så skulle jag göra en pulledpork i söndags. -). Det har cirkulerat runt en del recept på pulledpork i matbloggsvärlden men jag körde på Tina Nordströms recept som hon körde i sitt nya program "Tina på besök"
Vi valde att använda vår favorit-barbequesås och det blev väldigt gott. Kvällens middag igår bestod av pulledpork, barbequesås, coleslaw och grönsaker serverat i pitabröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.