Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Torka av köttet igen och gnid in det med kryddblandningen, se till så att det kommer kryddor mellan ribborna också
Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Torka av köttet igen och gnid in det med kryddblandningen, se till så att det kommer kryddor mellan ribborna också
Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Torka av köttet igen och gnid in det med kryddblandningen, se till så att det kommer kryddor mellan ribborna också
En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott. Fyll på med vatten så att svålen är täckt. Medan steken är i ugnen passar man på och gör såsen
Lägg fläsksteken ovanpå löken. Servera steken och såsen med någon sorts potatisrätt, till exempel rostade potatisar, och äppelmos och lättkokt savoykål (dela kålen i klyftor, skär bort den hårda, vita mittbiten och koka några minuter, låt rinna av och servera med smörklickar, salt och svartpeppar)
Lägg sedan i steken medsvålsidan nedåt. Torka av köttet igen och gnid in det med kryddblandningen, se till så att det kommer kryddor mellan ribborna också
Dansk flæskesteg var det alltså och det är faktiskt första gången vi lagat till det, vi har tidigare gett oss på den så kallade ribbesteken med hyfsat bra svålresultat men denna gången blev det precis så knaprigt som man drömmer om
Skär upp steken med en vass kniv mellan skårorna i den spröda och knaprigasvålen. Stick in en köttermometer och lägg köttet medsvålen ner i en ugnsfast form
Rista svålen genom att skära parallella skåror eller rutor i svålenmed någon halv cm mellanrum. Servera fläskstekenmed potatisen och rotfrukterna på ett serveringsfat eller direkt från ugnsplåten
ÄppelmosFläskstekRistasvålen rakt ner, precis ner till köttet, med en kniv. Ta ut formen ur ugnen, vänd på steken och gnid in svålenmed massor av grovt salt
Ingredienser1 kilo fläskkött medsvål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten. 1 kilo fläskkött medsvål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten
Nu när hösten är här så passar det så bra med stek, långkok och grytor. Om man köper "danskfläskstek" så sitter svålen kvar, och så är den oftast skårad redan
Kommentarer
sofiaa-12
Så himla gott!
Logga in eller Registrera för att kommentera.