Det här rågbrödet är riktigt gott, det blirväldigtsaftigt och har mycket smak. DANSKT RÅGBRÖD. Till och med Algot som brukar vara litekinkig med frön äter det glatt och tycker att det är jättegott
God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blirinte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Jag glömmer aldrig ett danskt julbord jag var på för drygt tjugo år sedan. När vi åker över till Danmark så brukar jag passa på att äta anka eller dansk fläskstek för det finnsingen som kan tillaga det som just danskar
salt och vitpeppar ur kvarn. 2 skalade morötter, i grova bitar. 2 äpplen, i grova bitar. 1 gul lök, i grova bitar. 1 citron, tvättad och skuren i grova bitar. 1 msk vinbärsgelé. ev 3–4 msk vispgrädde. 1 kg rödkål, fintstrimlad. 2 rödlökar, strimlade. 4 dl rödvin. 1 ½ dl rödvinsvinäger. 1 dl ljus sirap. 1 ½ tsk malen ingefära. 10 kryddnejlikor
Pappa och hans fru bjöd på denna rätten sist jag hälsade på. Så himla gott. Kom på att jag aldrig har gjort det själv, så passade på nu i fredags när jag ändå skulle ha lite gäster
Skulle man nu absolut intevilja baka det med spiskummini så blir garanterat brödet lika gott utan det, då blir det en vanligthederligtdanskt rågbröd utan några som helst krusiduller
Skär grönsakerna ibitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Ta ut köttet och häll över grönsakerna och stekskyn i en kastrull, strö på vetemjöl, rör om och slå i vatten, vin, soja, fond och vinäger
Ett rejält, naturligtglutenfritt fullkornsbröd som smakar som danskt rågbröd. Min nya frukostfavorit. Danskt rågbröd är ett sött bröd och innehåller en hel del sirap
Igår blev det en riktigsöndagsmiddag här i vårt kök/matrum, en dansk flaeskesteg stod på bordet. Vi lyckades få till en riktigt hård och knaprig svål som vi blev väldigt nöjda med, att det dessutom var smarrigt gjorde intemiddagen sämre precis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.