Nilla's Kitchen. Ofta är det de allra enklaste rätterna som är godast. Linser, lök, chili, lime och koriander är enkla smakkombinationer som gör gott för själen
Det här med dal, "linscurry", är något som jag tycker det Indiska köket är outstanding på. Vi det här laget vill man ha en hyffsat slät, tjock linsröra, mosa runt linserna med sleven eller dylikt
Finhacka vitlök & färsk koriander. Skiva tomater (på längden). Riv isär chilis i 7-8 bitar. Koka tomat, linser, salt, gurkmeja, hing-pulver i 600 ml vatten i 20-25 min
Ingredienser Portioner. 4 4 dl röda linser 8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten) 1 tsk gurkmeja 1 gul lök 2 - 3 vitlöksklyftor 2 msk olja 1 tsk curry 1 tsk spiskummin 1 liten hackad och urkärnad chilifrukt 2 - 3 cm färskriven ingefära saft av 1/2 apelsin salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Moong Dal Tadka är en Indisk maträtt, som vanligen äts med ris eller med bröd. Konsistensen i sig är lös, nästan som soppa, men man kan använda mindre vatten för en mera såsaktig variant
Dal Fry är indiskt comfort food, en enkel linsrätt som är vanlig på många restauranger och vanligtvis lagad av toor dal, med ghee som ger smak och karaktär
Den här linsröran blev en favorit redan från början och den har blivit lite av en rätt jag tar till och tillagar dagar då jag inte riktigt har tiden över
Aubergine med linsröraEn kalorisnål, vegetarisk rätt med ugnsbakad aubergine och krämig linsröra. Medan auberginerna steks i ugnen och linserna kokar, börja med linsröran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.