Dal Makhani
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 12 grön chilipeppar
  • 125 g färsk ingefära
  • 12 msk tomatpuré
  • 150 g Arla® Svenskt Smör
  • 12 dl röda linser
  • 11 kanelstång
  • 1½ tsk salt
  • 12 dl Arla Köket® matyoghurt
  • 1 mango chutney
  • 1 kokoschips
  • 1 färsk koriander
  • 13 dl basmatiris
  • 14½ dl Arla® ekologisk lantmjölk
  • 11 msk grönsaksfond
  • 11 tsk malen gurkmeja
  • 1 saft och skal av 1 citron
  • 11 tsk salt
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 vitlöksklyftor 2 grön chilipeppar 25 g färsk ingefära 2 msk tomatpuré 50 g Arla® Svenskt Smör 2 dl röda linser 1 kanelstång ½ tsk salt Till servering: 2 dl Arla Köket® matyoghurt mango chutney kokoschips färsk koriander Citronris: 3 dl basmatiris 4½ dl Arla® ekologisk lantmjölk 1 msk grönsaksfond 1 tsk malen gurkmeja saft och skal av 1 citron 1 tsk saltGör så här: Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chili och riv ingefära fint. Fräs vitlök, chili, tomatpuré och ingefära, även juicen från rivningen, i smör i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt linser, kanelstång, salt och 7 dl vatten. Koka ca 15 min tills linserna är mjuka. Garnera med koriander. Servera med yoghurt, mango chutney och ev kokoschips. Citronris: Skölj riset. Koka upp mjölk, fond och gurkmeja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt riset och koka enligt anvisning på förpackningen. Fluffa upp riset med en gaffel och rör ner citronsaft och skal. Krydda ev med salt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.