Masoor Dal – het linsgryta (vegan)
| Food that Loves You!
| Food that Loves You!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 5 msk kokosolja eller ghee
  • 5 st hela kryddnejlikor
  • 6 st hela kardemummakapslar eller 1 tsk kardemummakärnor
  • 2,5 cm lång kanelstång
  • 2 små – mellanstora gula lökar, strimlad eller hackad
  • 1 bit färsk ingefära, ca 1,5*1,5 cm i diameter, riven
  • 1 liten färsk grön chili, urkärnad (om du inte gillar superstakt) och finhackad
  • 1 stor vitlökskyfta, finhackad
  • 250 g röda linser (en halv, normalstor förpackning)
  • 1 tsk salt + efter smak
  • vatten
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 4 msk lime eller citronsaft
  • 4 msk färska korianderblad
  • Ev. chiliflakes eller hackad grön chili som dekoration

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.