En värmande linsgryta med indiska smaker. Jag har länge velat visa er en god linsgryta. ohlala så gott. Jag skämms inte ett dugg för att publicera mitt andra vegetariska recept denna veckan
Den här försvenskade, krämiga, indiskalinsgryta var riktigt smarrig. Indiska maträtter kan ibland vara rätt så kryddstarka och därför inte riktigt falla alla i smaken
2 dl Grönalinser/Rödalinser. 1. Koka linserna i ca 5-10min. (beroende på vilka linser du använder). 2. Stek lök, paprika och vitlök i kokosolja, blanda i röd currypasta
En indisklinsgryta får det bli. Måndag igen och köttfri dag. Servera med basmatiris, turkisk yoghurt, nybakat naanbröd och chutney (recept här i bloggen)
i veckan testade jag att laga Dhal, en indisklinsgryta. Jag älskar indisk mat. Linsgrytan är fylld med rika kryddor som koriander, ingefära, kummin och kanel
Indisklinsgryta som också kallas dhal är en av de mest kända. Det indiska köket, som hör till ett av världens kryddstarkaste, bjuder på många vegetariska rätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.