Perfekt att ta upp på morgonen så är middagsmaten klar när man kommer hem. - ♥ - ♥ - ♥ -Färgen på soppan ser lite blaskig ut men vad gör det när den var så GOD
Tyckte att det formligen kryllade av vitaminer i den. En av våra ”närboende” gav oss en flaska förra veckan samt även receptet, det var en svart vinbärsjuice som skall intagas ur ett litet glas varje morgon
Då var vi hemma igen, alltid skönt att komma hem, sova i egen säng och äta det man själv lagar. Ikväll blev det soppa med kronärtskocka och parma flarn, åt med härligt surdegsbröd
Vi tog tag i ett av de bokmärkta efterrättsrecepten i fredags, det var Anki som slog till och gjorde en chokladmousse som vi hittat i ett annat kök, nämligen Momas
När det har börjat bubbla lite smått så är din grundsur klar. SURDEGSDAGS. Jag gillar hösten, det är en härlig tid med tända ljus och mustiga grytor, surdegsbröd och för att inte nämna att man snart får börja baka inför julen
Värm glaset med det stelnade gelatinet över vattenbad tills det blir flytande igen. Fyllningen är gjord på mandelmassa blandad med vispgrädde och bara för att den ska bli lite mer stabil är det dessutom lite gelatin i, tårtan är spacklad med smörkräm smaksatt med bittermandel
Då får jag väl dela med mig av mitt lilla fina recept nu inför fettisveckan. Dom här bullarna smakar PRECIS som en helt vanlig semla, där är lite mindre sötma men det kompenserar man med fyllningen♥
Påsken närmar sig med stormsteg och förutom den goda maten och påskägg fyllda med godsaker, så är väl ändå påskpysslet något som är riktigt trevligt att se fram emot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.