DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor
DAGENS RECEPT 15-03-22. 4 - 6 portioner. 2 krm vit- eller svartpeppar. Till 2 - 3 portioner. Till 8 - 10 portioner. 45 - 55 minuter att ugnssteka. Gör färsen som i vårt recept, men blanda i 1 dl rårivet rotselleri och 1 dl rårivet syrligt äpple. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagda rödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja. Laga gärna 2 formar på en gång och frys den ena när den är absolut kall. Från Nya Mästerkocken 1984 4 - 6 portioner. 2 krm vit- eller svartpeppar
Man tar en bit och kastar upp den på väggen - sitter den kvar är den klar. DAGENS RECEPT 14-09-16. 5 - 6 portioner. Från Nya Mästerkocken 1985 5 - 6 portioner
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. Stek fisken i ugn, 175 grader, 30 - 40 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ca 10 minuter att förbereda30 - 40 minuter i ugnenVariation. Låt spadet koka 15 - 30 minuter. 30 - 40 minuter. 30 - 40 minuter
Förpacka dem i formar eller burkar, när de är alldeles kalla. DAGENS RECEPT 14-12-26KÖTTFÄRSRULADERKöttfärsrulader är en fin variant på antingen köttbullar eller pannbiff. 4 portioner400 g nötfärs100 g fläskfärs2 kokta kalla potatisar1 ägg1 tsk salt2 krm vitpeppar1 krm paprikapulver1 msk potatismjöl1 dl vatten1 dl kaffegrädde2 msk smör eller margarin1½ dl vatten eller purjolöksspadstrimlad purjolökFyllning. 2 purjolökarvatten, salt1 - 1 1½ dl riven ostSkölj och ansa purjolöken. Späd med litet vatten eller purjolöksspad och låt ruladerna sakta eftersteka på svag värme 7 - 10 minuter
Hetta upp, men se till att vitlöken inte blir mörk - då får den bitter smak. DAGENS RECEPT 14-10-07SPANSK RÄKRÄTTDen här spanska räkrätten är "eldig" i smaken eftersom den innehåller både vitlök och rödpeppar. Gratinera i ugn, 200 grader, 10 - 15 minuter eller tills osten smält och fått läcker färg. Den kan ersättas med 2 - 3 msk finhackad färsk paprika
Den skall vara något kladdig i mitten. mini-marshmallows. Häll glasyren över kladdkakan i springformen och garnera med mini-marshmallow, dumle och jordnötter
Paellan är något av Spaniens pytt-i-panna och variationerna är oändliga. DAGENS RECEPT 14-08-02. Lägg dem i en stor kastrull och koka 4 - 6 minuter på stark värme under lock i sitt eget spad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.